10. Mednarodni sejem lovstva in ribištva


Termin sejma: 21. - 23. april 2017

 

 

Partnerji sejma:

lzs    rzs mali    banner sejem lov ribolov   logotip II jpg   Logo Racoon

 

 

 

Vabimo vas, da postanete pomemben akter jubilejnega,  10. mednarodnega sejma lovstva in ribištva, največjega praznika lovskih in naravnih užitkov v regiji, kjer se srečujejo Slovenija, Avstrija, Hrvaška in Madžarska. 

Lovce in vse podanike narave bodo od 21. do 23. aprila 2017 v Gornjo Radgono množično privabljale predstavitve novosti in pestra prodajna ponudba opreme in pripomočkov za lovstvo, kinologijo in ribištvo, oblačila in obutev, terenska vozila in izdelki za preživljanje prostega časa in preživetje v naravi. 

Razloge za poslovno in prijateljsko druženje bodo dodatno podkrepile strokovne predstavitve Lovske zveze Slovenije, Ribiške zveze Slovenije, Zavoda za gozdove Slovenije, Kinološke zveze Slovenije, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Centra za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma Racoon d.o.o, klubov in društev ljubiteljev različnih pasemskih psov ter zaščitnikov prosto živečih živali. Ciljni obisk pa bodo pospeševali tudi številni stanovski in družabni dogodki. 

Hkrati bo potekal sejem NATURO - mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, ki bo lovstvo povezal z drugimi oblikami druženja z naravo in trajnostnega turizma. 

Prijazno vabljeni v naravo uspešnega posla

 

Zlozenka A4 LOV spletjpg Page1

Zloženka LOV 

 

Zlozenka A4 RIBOLOV spletjpg Page1

Zloženka RIBOLOV

 

 

AKTUALNO 

 

TEKMOVANJE V KUHANJU LOVSKEGA GOLAŽA, RIBJE ČORBE IN GOBOVE JUHE

Ljubitelje narave in izbrane kulinarike prijazno vabimo na tekmovanje v kuhanju lovskega golaža, ribje čorbe in gobove juhe v nedeljo, 23. 4. 2017 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni.

Razpis

Prijavnica

 

OCENJEVANJE DIVJAČINSKIH SALAM 2017

Vabljeni k sodelovanju na ljubiteljskem ocenjevanju divjačinskih salam pod okriljem mednarodnega sejma lovstva in ribištva LOV!

Razpis

Prijavnica

 

NASTOPI LOVSKIH ROGISTOV IN PEVSKIH ZBOROV

Vabimo vas, da z nastopi lovskih rogistov in pevskih zborov popestrite sejemsko dogajanje. S svojimi inštrumenti in glasovi širite ljubezen do narave, ohranjate lovsko tradicijo in kulturo ter vabite k prijateljskemu druženju.
V zameno za vaše sodelovanje in prispevek dobre volje bomo v Pomurskem sejmu poskrbeli, da boste nastopajoči na sejem vstopili brezplačno in vas po nastopu pogostili s toplo malico.

Rok za prijavo je 24. marec 2017.

Prijavnica

 

10. ODPRTO PRVENSTVO SLOVENIJE V OPONAŠANJU JELENJEGA RUKANJA

Vljudno vabljeni na 10. odprto prvenstvo Slovenije v oponašanju jelenjega rukanja, ki bo v nedeljo, 23.4.2017 v hali A Pomurskega sejma v Gornji Radgoni v sklopu prireditev sejma LOV 2017 z začetkom ob 11. uri.

Prijavnica

Opis teknmovalnih disciplin

 

 

logo e1432158949552

DRŽAVNA RAZSTAVA PSOV VSEH LOVSKIH PASEM - CAC

V soboto, 22.4.2017 bo Lovsko kinološko društvo Maribor v okviru sejma lovstva in ribištva ponovno organiziralo Državno razstavo psov vseh lovskih pasem – CAC.

Prijavnica

 

 

svs   amk   fiva

 

MEDNARODNA RAZSTAVA STARODOBNIH VOZIL “AVTO-MOTO KLASIKA”

Organizator razstave je Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s Pomurskim sejmom d.d.

Pestro dogajanje na razstavi AVTO-MOTO KLASIKA

- razstava starodobnih vozil iz Slovenije in sosednjih držav

- okrogla miza z aktualno tematiko (sobota, 22.4.2017)

- srečanja zbirateljev in ljubiteljev starodobnih vozil

- prodaja rezervnih delov in pripomočkov za vzdrževanje in obnavljanje vozil

- izbor najlepšega starodobnika po mnenju obiskovalcev

več...

Prikazana bodo ohranjena, pravilno obnovljena in vzdrževana starodobna cestna motorna vozila - kolesa s pomožnim motorjem, motorna kolesa, osebni avtomobili, tovorna vozila, traktorji, specialna vozila in vojaška vozila različnih proizvajalcev, v starostnih obdobjih od nastanka vozil pa vse do osemdesetih let prejšnjega stoletja. Razstava bo marsikaterega obiskovalca popeljala v nostalgično preteklost, ko so sami ali njihovi očetje vozili takšna vozila, možen pa bo tudi nakup starih rezervnih delov.
Sodelovali bodo klubi in zbiratelji starodobnih vozil iz Slovenije in sosednjih držav.

SVS - Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil združuje že 46 društev, katerih člani imajo v lasti več tisoč starodobnih vozil. Zveza SVS nosi posebno odgovornost za pravilno ohranjanje tehnične premične dediščine s poudarkom na motornih vozilih in kot uradna predstavnica mednarodne organizacije FIVA skrbi, da so starodobna vozila pravilno ohranjena, vzdrževana in mobilna in s tem na ogled širšim množicam, ki lahko skupaj z njihovimi lastniki odkrivajo zgodovino in očarljivost teh vozil.

 

 

ArtKlubLogoMarinaVuk(01 17)jpg Page1

SLIKARSKA RAZSTAVA »DIVJI SVET NARAVE«

V času sejma bodo svoja slikarska dela razstavljali člani Ustvarjalnega društva Art Klub 7. Avtorji že nekaj let delujejo na slikarskem področju. Vsak avtor zase razvija svojo umetniško smer. V sklopu razstave na sejmu lovstva in ribištva pa so se združili v enotni temi "Divji svet narave".

Avtorji sliko so: Urška Fridau, Marina Vuk, Ivica Vukan, Natalija Časar, Larisa Časar, akad. slik. Urška Kozak, akad. slik. Aleksandra Fekonja

 

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam