Medical glava

MEDICAL - Mednarodni sejem sodobnega zdravstva


 Termin sejma: 17. - 19. 4. 2018  

 

Mednarodni sejem sodobnega zdravstva MEDICAL je v svojih prvih dveh ponovitvah dokazal zdravo rast na poslovnem in strokovnem nivoju. Letošnjega sejma se je na 7.500 m2 razstavnih površinah udeležilo 150 razstavljavcev iz 13-ih držav. Obiskalo ga je preko 6.500 zdravstvenih delavcev in tistih, ki skrbijo za svoje in za zdravje bližnjih.

Veseli smo, da vas lahko povabimo k zdravemu sodelovanju na 3. sejmu MEDICAL, ki bo potekal v Gornji Radgoni od torka, 17. do četrtka, 19. aprila 2018. Organiziramo ga v tesnem sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED, ki deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice. Pri pripravah in na sami prireditvi pa sodelujejo tudi krovne državne institucije in zavodi ter zveze in društva bolnikov, ki zagotavljajo bogato dogajanje in ciljni obisk.

MEDICAL je odlična priložnost za ciljno predstavitev novosti s področja medicinske opreme in tehnologij, farmacije, alternativnih oblik zdravljenja in preventive. S prikazi vrhunskih tehnologij, praktičnimi
medicinskimi pripomočki, strokovnimi nasveti, številnimi delavnicami in predstavitvami privablja poleg strokovne in poslovne publike tudi širši krog obiskovalcev, ki se posvečajo svojemu in zdravju drugih.

MEDICAL prinaša aktualne strokovne poudarke in dogajanje. V letu 2018 bo odgovarjal na za vse pomembna vprašanja dolgožive družbe, dolgotrajne oskrbe in celostne obravnave pacienta. Preventiven bo s ponudbo proaktivne skrbi za zdravje na delovnem mestu, spregovoril bo o vključevanju gibalno in senzorno oviranih oseb v vsakdanje življenje, posebna pozornost bo posvečena prikazu inovacij in novih tehnologij v zdravstvu.

Vljudno vabljeni k doseganju zdravih poslovnih rezultatov!

 

PARTNER

slomedjpg Page1

 

TEŽIŠČA SEJMA 2018

  • dolgoživa družba
  • dolgotrajna oskrba
  • celostna obravnava pacienta
  • inovacije in nove tehnologije v zdravstvu
  • vključevanje gibalno in senzorno oviranih oseb v vsakdanje življenje
  • proaktivna skrb za zdravje na delovnem mestu

  

OSEBNA IZKAZNICA 2017

• Število razstavljavcev: 150

• Sodelujoče države: 13

• Razstavni prostor: 7.500 m2

• Število obiskovalcev: 6.500

 

ZlozenkaA4 medical2018

Zloženka MEDICAL 2018

 

 AKTUALNO

 

JS logo   MIZS slo            
                 
INTRI LOGO2jpg Page1jpg Page1   VSSlogo           logo večji VŠP

 

PREDSTAVLJENE BODO NOVE TEHNOLOGIJE V SODOBNI MEDICINI IN NADGRAJEN BIONSKI ČLOVEK

Janez Škrlec, Razvojno-raziskovalna dejavnost, član Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije bo s partnerji (inštituti, fakultami, strokovnimi šolami in drugimi) predstavil: nove podporne tehnologije v sodobni medicini (dinamične vsadke, črpalke, senzorske sisteme), povezane z bioniko, mikro in nanotehnologijami. V okviru predstavitve bodo predstavljene tudi naslednje tehnologije: MEMS, BioMEMS, NEMS, MOEMS in druge. Predstavljen bo tudi nadgrajeni bionični človek – lutka za izobraževalne namene, predvsem bodočih inženirjev bionike in medicinske tehnike.

Laboratorij za sistemsko programsko opremo, ki ga na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru vodi prof. dr. Aleš Holobar bo predstavil vmesnike za neinvazivno spremljanje in vizualizacijo aktivnosti skeletnih mišic med rehabilitacijo in vadbo.

Predstavitev novih tehnologij in inovacij podpira tudi Direktorat za znanost na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Sodelujoči partnerji predstavitve

Slikan z bionskim človekom   MEDICAL

 

 

5 VZE

SLOVENSKA VOJSKA NA SEJMU MEDICAL

Uprava za obrambo Maribor bo tudi letos na mednarodnem sejmu sodobne medicine MEDICAL, ki bo potekal od 17. do 19. 4. 2018, organizirala predstavitev Slovenske vojske. Na sejmu bo Vojaška zdravstvena enota postavila in predstavila terensko zdravstveno postajo, dejavnosti in ukrepe za zdravstveno zagotovitev ter doseganje, ohranjanje in zaščito zdravja pripadnikov Slovenske vojske. Predstavljena bodo bojna reševalna vozila SV. Izvajale se bodo demonstracije praktičnih postopkov bojnega reševanja na bojišču. Na promocijski stojnici Uprave za obrambo Maribor bodo na voljo vse informacije za zaposlitev v SV ter o možnosti opravljanja prostovoljnega služenja vojaškega roka, vključitve v vojaške tabore ter vključitve v pogodbeno rezervo. Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v streljanju z vojaško puško na simulatorju.

DSC 7056   DSC 7077   1

 

Utrinki sejma MEDICAL 2017

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam