4. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi


 Termin sejma: 21. - 23. 4. 2017

 

 

Partnerji sejma

 logo TZS   PZS znak Napis desno    Naturo 2   i feel slovenia  
                 
ZTKS   logoveliki   MestoSejmovInPenine    potnik web    

 

 

 

4. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, ki je vključeval tudi 10. mednarodni sejem lova in ribolova, ter 4. mednarodno razstavo starodobnikov, je Gornjo Radgono obarval v zeleno.

Na svoj račun so prišli ljubitelji narave in aktivnosti v naravi, ki jim je sejem postregel z vsem, kar lahko tak sejem ponudi: bogato izbiro opreme za lov, ribolov in aktivnosti v naravi, strokovne razstave, veliko novih informacij in znanja, pa tudi tekmovanja in umetniške vsebine.

Sejem je potekal v znamenju svetovnega dneva zemlje in 110. obletnice Lovske zveze Slovenije.

Lovci in ribiči so se dokazali kot znanilci trajnostnega razvoja, saj se bolj kot kdorkoli drug zavedajo, da lahko samo trajnostni razvoj in kompromisne rešite v korist narave, naravnih bogastev in prostoživečih živali na kopnem in v vodi prispevajo k reševanju planeta.

Blizu 14.000 obiskovalcev je več, kot smo lahko pričakovali in dokaz, da tak sejem na stičišču štirih držav potrebujejo razstavljavci, stroka, politika in obiskovalci.

 

 

TURISTIČNA PONUDBA

 • Turistična zveza Slovenije in turistična društva Slovenije in informacijski centri
 • Predstavitev turizma Avstrijske Štajerske in Međimurja
 • Predstavitev turizma Pomurja
 • Predstavitev Turističnih AS-ov
 • Predstavitev planinskih domov
 • Zdrava prehrana
 • Izbrana kulinarika in vino
 • Zamisli in izdelki za ozelenitev in urejanje okolice
 • Tržnice s ponudbo dopolnilne dejavnosti kmetij in z naravno kozmetiko

 

NARAVNO DOGAJANJE

 • Posvet o zeleni shemi slovenskega turizma, o turizmu kot dopolnilni dejavnosti na kmetijah in povezovanju med lokalnimi ponudniki turizma in gastronomije
 • Pezalna stena s predstavitvami plezalcev in s preizkusi spretnosti v plezanju za obiskovalce
 • Prikazi treninga ter pravilne prehrane za tek in nordijsko hojo
 • Prikazi borilnih veščin
 • Predstavitev potapljaške opreme in spoznavni potop za obiskovalce v bazenu na sejmišču
 • Predstavitve športnikov Slovenske vojske
 • Orientacijski pohodi in orientacija v labirintu

 

TEŽIŠČA

 • mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj
 • zelene turistične destinacije
 • gibanje v različnih starostnih obdobjih
 • zdrava in uravnotežena prehrana

 

Zlozenka A4 Naturo spletjpg Page1 

Prospekt NATURO (PDF)

 

 AKTUALNO

 

PREDSTAVITVE VODILNIH TURISTIČNIH ORGANIZACIJ

Turistična zveza Slovenije pripravlja osrednjo predstavitev. Pod njenim okriljem bodo svojo dejavnost in ponudbo predstavila številna lokalna turistična društva iz celotne Slovenije. Poskrbela bodo za živahno sejemsko vzdušje, obiskovalcem pa ponudila v pokušnjo izvrstne kulinarične lokalne posebnosti.

 

S svojo dejavnostjo se bo predstavila Planinska zveza Slovenije. Planinska založba bo nudila izbor vodnikov, zemljevidov in ostalih edicij, ki jih bo možno tudi kupiti. Na planinska doživetja bodo obiskovalce vabile planinske koče in domovi na Košenjaku, Jančah, Uštah, pri Gospodični na Gorjancih ... Za dobro razpoloženje bodo skrbela planinska društva Goričko, Tromeja, Kuzma, Gornja Radgona, Hakl pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah, Lenart, Lendava, Ljutomer, Murska Sobota ...

 

Skupnost naravnih parkov Slovenije pod okriljem Ministrstva za okolje in prostor bo predstavila svojo ponudbo doživljanja narave za pohodnike in kolesarje.

 

Z različnimi ponudniki se bosta predstavili Turistička zajednica Međimurja iz Hrvaške in Avstrijska Štajerska.

 

V okviru predstavitve Slovenske vojske se bodo vsak dan od 10. do 14. ure predstavili vrhunski športniki Športne enote Slovenske vojske

Program

v petek Teja Gregorin (biatlon), v soboto Teja Belak (športna gimnastika) in Gašper Fistravec (veslanje) ter v nedeljo Robert Markoja (strelstvo). Na plezalni steni pred halo B pa v petek Mina Markovič (športno plezanje), v soboto Nastja Davidova (alpinizem) ter v nedeljo Nastja Davidova in Vidmar Maja (športno plezanje).

Na plezalni steni bodo plezanje demonstrirali pripadniki 132. gorskega polka.


Vsak dan bo SV organizirala tudi usposabljanja iz orientacije ter orientacijske teke na območju sejma za organizirane skupine obiskovalcev in posameznike. Orientacija je šport, ki ponuja izziv vsem: mladim in odraslim vseh starosti, rekreativcem in vrhunsko pripravljenim tekačem, celo invalidom. Dolžina proge bo 920 metrov. Na travniku vzhodnega dela sejmišča pa bomo postavili LABIRINT orientacijsko progo.

Aktivnosti povezane z orientacijo bodo potekale vsak dan po naslednjem razporedu:
- predstavitev osnov orientacije z orientacijskim tekom: ob 10., 12. in 14. uri v hali B (prireditveni oder in orientacijska proga po sejmišču)
- orientacija v labirintu: ob 11., 13. in 15. uri (travnik za manežo).

Najboljšim trem ekipam bodo podelili praktične nagrade.

Na sejmu bodo na razpolago tudi vse informacije o možnostih vključevanja v Slovensko vojsko posebej pa še predstavitev poklica vojak v SV. Obiskovalci se bodo lahko pomerili v streljanju na simulatorju z vojaško puško.

 

 

 

STROKOVNO, ZABAVNO IN POUČNO DOGAJANJE

 

 

 

TRŽNICA NATURO

Ob večjih razstavnih prostorih bo organizirana Tržnica NATURO, na kateri bodo naprodaj različni naravni prehranski, rokodelski in kozmetični izdelki, vino, olja, čaji ...

 

 

 

 

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam