O ocenjevanju

 

Spoštovani,

vljudno vas vabimo, da se s svojimi odličnimi vini potegujete za najvišja priznanja na najpomembnejšem slovenskem vinskem prvenstvu, odprtem državnem ocenjevanju z visokim mednarodnim ugledom.

Medalje Vino Slovenija Gornja Radgona so se v 44-ih letih uveljavile kot sinonim za vrhunsko kakovost. Mnogi vinarji so se z njimi prebili iz anonimnosti v sam vrh slovenske in mednarodne vinske sfere. Pomagale so jim do prepoznavnosti in do poštene cene za odlično kakovost njihovih vin. Prinašajo jim prednost in utrjujejo njihov ugled na zahtevnem slovenskem in mednarodnem vinskem trgu.

Skupno rast sodelujočih vinarjev in ocenjevanja Vino Slovenija utemeljujeta tradicija objektivnosti, hkrati pa uvajanje novosti pri pridelavi, negi vina in v samem sistemu ocenjevanja. Tako vina klasične kot trajnostne pridelave ocenjujejo strokovne komisije, v katerih sodelujejo najboljši slovenski in tuji enologi z bogatimi mednarodnimi izkušnjami, z dobrim poznavanjem vin in posebnosti različnih regij. Ocenjevalci in celoten sistem ocenjevanja obvladujejo sodobna znanja vrednotenja, analitike in zagotavljanja objektivnosti.

Medalje Vino Slovenija Gornja Radgona zato ne prinašajo le dodatnega leska steklenic in embalaže, temveč so odlično tržno in promocijsko orodje. Šampionski nazivi v različnih kategorijah klasično
pridelanih vin, trajnostno pridelanih vin in vin s priznanim tradicionalnim poimenovanjem prinašajo visoko dodano vrednost in možnost za ekskluzivne tržne predstavitve. Ob posebnih priznanjih
bo poleg naziva Prvaki vinskih turističnih cest ob poudarku sejma AGRA na mladih v kmetijstvu v letu 2018 podeljeno tudi priznanje najbolje ocenjenemu mlademu vinogradniku.

Vaše dosežke bodo med ljubitelje in poznavalce vin razširili katalog rezultatov v tiskani in spletni obliki ter svečana razglasitev in podelitev priznanj na Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, najpomembnejšem tovrstnem sejmu v tem delu Evrope. Nagrajena vina bodo predstavljena v Vinskem hramu, ponujale jih bodo vodene degustacije šampionskih, nagrajenih in sodelujočih vin. Deležna bodo najširše medijske pozornosti, saj o najvišjih priznanjih poročajo številni ugledni strokovni in množični mediji.

Nalijte zaupanja svojim kupcem v vinotekah, gostinskih lokalih in trgovinah, poznavalcem in ljubiteljem vin v Sloveniji in daleč prek njenih meja.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

 

Zloženka (PDF)

kozarci

 

 

slo-flag

Prijavnica

Prijavnica BIO

  izvleček iz pravilnika  

Zbiranje vzorcev

Primorska

Posavje

Podravje

  Prvak VTC
uk-flag

Entry Form

Entry Form - BIO

Abstract from the rules        
ger-flag

Anmeldeformular

Anmeldeformular - BIO

  Auszug aus den vorschriften    Weinprobensammlung    
cro-flag

Prijavnica

Prijavnica BIO

  Isječak iz pravilnika    Sabiranje urozaka    
hun-flag Jelentkezesi lap   Kivonat a szabályok        
ita-flag Modulo Per Il Concorso   Sintesi dell’ordinamento        

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam