O ocenjevanju

 

Spoštovani,

vsaka vinorodna dežela, ki nase nekaj da, ima tudi nacionalno ocenjevanje vin. Slovenija kot domovina velikih vin in vinarjev se lahko pohvali z odprtim državnim ocenjevanjem Vino Slovenija Gornja Radgona, ki že 43 let dokazuje, da se slovenska vina brez strahu kosajo z vsemi tujimi.

V strokovnih komisijah ocenjujejo enologi z bogatimi mednarodnimi izkušnjami ter dobrim poznavanjem vin in posebnosti različnih regij. Da je ocenjevanje ob visoki tradiciji vedno znova sveže, upošteva najnovejše svetovne vinske trende, načine vrednotenja, analitike in zagotavljanja objektivnosti.

Aktualnost pa dokazuje tudi 7. ocenjevanje bio vin, ki k merjenju kakovosti vabi trajnostno usmerjene vinogradnike in vinarje.

Vabimo vas, da se s svojimi odličnimi vini ponosno potegujete za najvišja priznanja na najpomembnejšem slovenskem vinskem prvenstvu.

Vaše dosežke bomo med ljubitelje in poznavalce vin razširili s katalogom rezultatov v tiskani in spletni obliki ter s svečano razglasitvijo in podelitvijo priznanj na Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, najpomembnejšem tovrstnem sejmu v tem delu Evrope.

O vaših nagrajenih vinih bomo spregovorili na različnih tematskih dogodkih in prek množičnih medijev. Z medaljami Vino Slovenija pa boste lahko obeležili tudi nagrajene steklenice in z njimi vlivali zaupanje kupcem v vinotekah, gostinskih lokalih in trgovinah.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

 

 

kozarci

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam